A water garden, not a 1960s motor court, now greets visitors to the home, and the former carport at the front door resembles more a veranda that floats at the water’s edge.

 

Isabelle chose the plantings near the house for their bold, sculptural forms— and lack of pollen, because of the client’s allergies. To light the pathways in the garden, she set little bulbs within boulders.

 

At the rear of the house, she took up a long panel of grass and replaced it with a terrace composed of vertical stones on a ground of pebbles. It’s a Zen garden of sorts, but more comparable to the work of sculptor Isamu Noguchi than the Zen gardens of Japan.

 

2.5 acres; 2-year project; completed 2000

© 2015 by Isabelle Greene & Associates. 

2613 De La Vina, Santa Barbara, CA      805.569.4045     [email protected]m